Hur man skapar en e-postlista för retargeting med Google Ads (2023)


När det gäller att bygga e-postlistor och skicka ut riktade e-postmeddelanden, tenderar de flesta marknadsförare att gå den traditionella vägen med massmejl eller delvis anpassningsbar programvara för e-postmarknadsföring.

Men vad de flesta av dessa marknadsförare inte vet är att Google Ads fungerar som en guldgruva för nästa, lika viktiga steg i att generera potentiella kunder och omvandlingar – retargeting!

Med remarketing kan du rikta kampanjer mot användare som har:

 • Besökte din hemsida tidigare
 • Utförde en värdefull åtgärd, som att lägga till i kundvagnen eller engagera sig ichatbots

Innan du utforskar den här funktionen är det bäst att förstå vad ene-postlistaär och hur det är en sådan ovärderlig resurs för marknadsförare och företag.

 1. Vad är en e-postlista?
 2. Hur bygger man en e-postlista?
  1. Idé # 01: Använd ett popup-formulär
  2. Idé # 02: Använd blymagneter
  3. Idé # 03: Importera befintliga kunder
  4. Idé # 04: Använd sociala medier
  5. Idé # 05: Använd onlinegemenskaper
  6. Idé # 06: Använd kraften i mun till mun
  7. Idé # 07: Användning av gratisprodukter
  8. Idé # 08: Ge endast prenumeranter åtkomst
  9. Idé # 09: Använd innehållsmarknadsföring på ett klokt sätt
  10. Idé # 10: Erbjud specialdagskuponger
 3. Hur hanterar du en e-postlista?
  1. 1. Segmentering
  2. 2. List Rensa
  3. 3. Ekologisk insamling
  4. 4. Prenumerationshantering
  5. 5. Målsättning
  6. 6. Resultatspårning
 4. Hur kan du använda e-postlistor för ominriktning i Google Ads?
 5. Innan du går
 6. Vanliga frågor

Vad är en e-postlista?

Hur man skapar en e-postlista för retargeting med Google Ads (1)

Enkelt uttryckt är en e-postlista en samling e-postmeddelanden som samlas in via ett formulär eller registreringsområde på en blogg eller en webbplats. Vissa kan hänvisa till det som en "e-postlista", andra som en "prenumerantlista", men grunderna är desamma - det är en lista med e-postmeddelanden som samlats in, helst genom uttryckligt samtycke, på en webbplats.

Vad får kunderna genom att tillhandahålla sina e-postmeddelanden? I vissa fall skulle de ha angett den för att få rabatt eller för att ladda ner en gratis resurs, som en guidebok eller envitt papper.

Ie-handelsmarknadsföring, är e-postmeddelanden inriktade på rabatter, erbjudanden, reor eller andra uppmaningar som ett företag eller varumärke vill att deras prenumeranter ska följa upp.

För ytterligare andra kan det bara vara en väg att skicka ut kännemärken eller nyhetsbrev med intressant information och specifika uppmaningar.

Hur bygger man en e-postlista?

Idé # 01: Använd ett popup-formulär

Detta är ett snabbt och enkelt sätt för användare att ge dig sina e-postadresser. De kan prenumerera på din lista utan att behöva navigera från sidan de är på. Du kan anpassa dessa för att passa din avsedda timing, visningssida och matcha färgerna och innehållstonen till ditt varumärke för att främja varumärkesåterkallelse.

(Video) Google Ads Remarketing Complete Tutorial (2023) | STOP Leaving $$ on the Table

Idé # 02: Använd blymagneter

Ett gemensamt förhållningssätt tillskapa en e-postlistaär att erbjuda dina kunder något i gengäld – genom att förgrena dig öppnar du bara fler möjligheter att samla in e-post-ID:n. I marknadsföringsvärlden kallas dessa "blymagneter" av uppenbara skäl.

Några leadmagneter för att framgångsrikt samla in kunders e-post-ID inkluderar:

 • Lägga till "prenumerera" CTA:er på varje målsida
 • Erbjuder speciella rabatter för e-postprenumeranter
 • Dela ut gratis guider och resurser
 • Samarbeta med andra varumärken för att inkludera andra förmåner som rabatter för flera varumärken eller gratis godsaker

Idé # 03: Importera befintliga kunder

Det kan tyckas vara en överväldigande uppgift till en början. För att få ett snabbt försprång och ta det steg för steg, övervägimportera alla dina nuvarande kundkontaktertill ett Excel-ark eller en dedikerad CRM (i det här fallet,Google Ads PPC-programvara).

Idé # 04: Använd sociala medier

Sociala medier är en guldgruva av människor som vill ägna sig åt intressanta nyheter och information. Använd det till din fördel. Länka ditt nyhetsbrev till dittInstagramoch marknadsföra det på Facebook. Använd Medium för att tvinga människor att registrera sig för dina e-postmeddelanden och förklara de förmåner de får genom att göra det.

Idé # 05: Använd onlinegemenskaper

Antingen genomskapa en onlinegemenskapfrån början eller genom att registrera dig för några befintliga på internet kan du pitcha ditt varumärke och efterföljande e-postmeddelanden till rätt målgrupp. Detta gör att du kan samla in e-post-ID på ett samförståndsfullt sätt och även sprida budskapet om ditt företag.

Idé # 06: Använd kraften i mun till mun

Känner du en vän som har vänner som är intresserade av din bransch? Ta del av dem! Mun till mun är ofta underskattat men kan gå långt för att öka ditt varumärkes räckvidd. Om folk får din referens från en pålitlig källa är det mer sannolikt att de registrerar sig på ett ögonblick.

Idé # 07: Användning av gratisprodukter

Ingenting övertygar bättre än en freebie. För att bygga din e-postlista, erbjuda rabatter eller registreringsförmåner på plattformar inklusive sociala medier. Se till att gratisbiten är tillräckligt attraktiv för att registrera dig för – bra innehåll kommer att få dem att stanna. Bonuspoäng om gratisbiten är tillämplig på ditt företag eller är en vanlig kärlek – tänk mat, kaffe eller onlineprenumerationer.

Idé # 08: Ge endast prenumeranter åtkomst

Denna smarta taktik markerar ditt innehåll som premium och lockar säkert människor att registrera sig med e-post-ID:n. Det här fungerar vanligtvis bäst när du dinglar en morot – kvickt innehåll, intressanta berättelser, roliga bilder – som gör folk tillräckligt intresserade för att registrera sig på din e-postlista i hopp om mer sådant innehåll.

Idé # 09: Användinnehållsmarknadsföringklokt

Gör din uppmaning fetstilt så att andra inte kan missa den, och se till att den länkar till rätt registreringsformulär. Använd videor – folk reagerar bättre påvisuellt innehållän till ord. Förstå dina konsumenters persona(r) så att innehållet är skräddarsytt för rätt målgrupp och kan få ut rätt åtgärd ur dem.

Idé # 10: Erbjud specialdagskuponger

Överväg att erbjuda kuponger med rabatter eller gratiserbjudanden på speciella dagar för att få fler att registrera sig för en e-postlista. Detta fungerar effektivt när du har en anledning att få massregistreringar under en period – under försäljning, kanske, eller för att generera intäkter i allmänhet.

Hur hanterar du en e-postlista?

Hur man skapar en e-postlista för retargeting med Google Ads (2)

Det är avgörande för alla remarketingkampanjer för e-post att hålla listorna organiserade och uppdaterade. Genom att inte göra det riskerar du att få oöppnade e-postmeddelanden och låga framgångsfrekvenser – inte bra för något företag som spenderar någon summa pengar på e-postkampanjer. Följande taktik låter dig behålla din e-postlistor hanteras:

(Video) Google Display Ads Remarketing (Your Data Segments) Tutorial 2023

1.Segmentering

Till att börja med kan du dela upp insamlade e-postmeddelanden baserat på personliga preferenser, som du skulle ha samlat på dig från de få förebyggande frågor du ställer när du får dem att registrera sig.

Segmentering baserat på användardemografiinklusive kön och ålder och köphistorik och tidigare användarbeteende är vanligare framgångsrika metoder.

2. List Rensa

Du kan ha prenumeranter som inte har öppnat dina e-postmeddelanden på månader eller som inte längre använder det e-post-ID som de använde för att registrera sig. Det är alltid fördelaktigt att rensa i din lista en gång var sjätte månad för att rensa bort dessa återvändsgränder, för annars spenderar du onödiga pengar på potentiella kunder som du förmodligen aldrig kommer att få.

3. Ekologisk insamling

Om du försöker bygga en e-postlista snabbt, fall inte i fällan att köpa och hyra en. För det första är de av dålig kvalitet och troligen inte ens relaterade till din produkt och tjänst. Men ännu viktigare, köplistor är olagligt i många länder med rejäla böter som definitivt kommer att sätta dig tillbaka några tusen dollar.

Samla in kund-ID lagligt och med samtycke, samtidigt som de ger dem möjlighet att avbryta prenumerationen oavsett anledning.

4. Prenumerationshantering

Enligt forskningsresultat säger 66 % av e-postanvändarna att frekvensen av e-postmeddelanden är det som i slutändan driver dem att avsluta prenumerationen1. Med prenumerationshantering kan du ge prenumeranter friheten att hantera sina preferenser. Detta inkluderar vilken typ av e-postmeddelanden de vill ha, hur ofta de vill ha e-postmeddelanden och ett "avregistrera"-alternativ för att välja bort det helt.

5. Målsättning

Det räcker inte att skapa en e-postlista med alla dina kontakter utan att ha en vision i åtanke. Det är bara med ett tydligt och önskvärt resultat i åtanke som en e-post-retargeting-kampanj kan formas, modifieras och mätas.

Är ditt fokus på försäljning? Eller är det bara att sprida nyheten om att ditt varumärke finns? Kanske försöker du få fler besökare till en målsida. Oavsett vilket resultat du önskar, är det alltid bättre att hålla det synligt hela tiden, så att du inte tappar koll eller avviker från dina mål.

6. Resultatspårning

När du har skickat ut din första e-postsprängning, hur har dina kunder svarat på det? De mätvärden som kommer av att analysera resultaten kan göra eller bryta din ominriktningskampanj eftersom den visar dig hur effektiv din strategi är och hur du kan göra den bättre (eller, om du har tur, hur du kan behålla den som den är).

Titta på öppningsfrekvensen, klickfrekvenser, timings, personalisering och mer för att utvärdera hur sammankopplade dessa är och hur en förändring av en eller flera av dem kan ge bättre resultat.

Hur kan du använda e-postlistor för ominriktning i Google Ads?

Google Ads är en verklig guldgruva för marknadsförare som vill utnyttja sina kampanjer och befintliga data för att driva åtgärder på CTA. Registrera dig för att börja remarketing med Google AdsGoogle Kundmatchning. Retarget användare som redan har uttryckt något slags intresse och som logiskt sett är bättre kvalificerade att se betalda annonser än användare som visas för första gången.

(Video) Setting up Google Ads Remarketing with Google Analytics (including GA4 and Universal Analytics)

En inte så dold fördel med ominriktning är att eftersom användare redan har ett visst minne av ditt varumärke, är det mer sannolikt att de öppnar din e-post, vilket i sin tur ökar konverteringsfrekvensen.

Enligt Googlesig själva, sinaKundmatchningfunktionen gör det möjligt för marknadsförare att använda "online- och offlinedata för att nå och åter engagera sig med dina kunder" på specifika Google-plattformar – Gmail, YouTube, Sök, Display och Shopping.

Så här använder du Google Customer Match för ominriktning:

 1. Ladda upp en datafil med kontaktuppgifter i rätt format
 2. Skapa en kundlista:

a) Klicka på "verktyg" i det övre högra hörnet och navigera till "Delat bibliotek"

b) Klicka på 'Målgruppshanterare' och sedan på 'Målgruppslistor'

c) Klicka på "plus"-knappen och klicka på "Kundlista"

d) Välj din fil och markera rutan för dataefterlevnad

e) Ställ in en medlemskapslängd eller lämna den som "standard" för obegränsat medlemskap

f) Klicka på "Ladda upp" och sedan "Skapa lista"

3. Uppdatera eller skapa en ny kampanj riktad mot din målgrupp (särskilt kunder som använder ett Google-konto)

Så hur fungerar Customer Match-processen? Google har redan en databas med hashade Google-konton. När du har laddat upp din kundlista börjar Google Ads jämföra varje e-postdetalj från din lista med dess arkiv med hashade Google-konton för att göra matchningar.

(Video) Kom igång med Google AdWords: Granska ditt resultat

Om det finns en positiv matchning fortsätter Google Ads att lägga till motsvarande konto i din kundmatchningsgrupp, det vill säga din kundlista. Samma process används för telefonmatchning; för postadressmatchningar utvecklas matchande nycklar och används för att lägga till relevanta kunder till din lista.

Innan du går

Det finns många fördelar i beredskap för marknadsförare som bestämmer sig för att gå in på Google Customer Match-rutten. Du utvecklar potentialen att leverera meddelanden direkt till kundernas inkorg för att vara öppna och läsa, snarare än att förvisas till skräppostmappen för att så småningom raderas.

Genom att använda Kundmatchning får du relevanta leads och konverteringar som genomför värdefulla åtgärder på dina webbplatser och följer upp med CTA:er som hjälper dig att nå affärsmål.

Med en enkel e-postadress kan du fånga potentiella kunder på alla möjliga Google-plattformar, vilket gör ditt varumärke mer känt och dina erbjudanden mer efterfrågade!

Vanliga frågor


1) Vad är en e-postlista, och vad får kunderna genom att tillhandahålla sina e-postmeddelanden?

En e-postlista är en samling e-postmeddelanden som samlats in via ett formulär eller registreringsområde på en blogg eller en webbplats. Det är en lista över e-postmeddelanden som samlats in, helst genom uttryckligt samtycke, på en webbplats. Kunder skulle vanligtvis ge sina e-postmeddelanden för att få rabatt eller för att ladda ner en gratis resurs, som en guidebok eller en whitepaper. Det är alltid i utbyte mot något av värde för dem.


2) Kan du ge mig några exempel på blymagneter?

Några leadmagneter för att framgångsrikt samla in kunders e-post-ID inkluderar:

 • Lägga till "prenumerera" CTA:er på varje målsida.
 • Erbjuder speciella rabatter för e-postprenumeranter.
 • Dela ut gratis guider och resurser.
 • Samarbeta med andra varumärken för att inkludera andra förmåner som rabatter för flera varumärken eller gratis godsaker.


3) Hur kan jag använda e-postlistor för ominriktning i Google Ads?

För att göra remarketing med Google Ads måste du registrera dig för Google Customer Match. Retarget användare som redan har uttryckt något slags intresse och som logiskt sett är bättre kvalificerade att se betalda annonser än användare som visas för första gången.


4) Hur fungerar Googles kundmatchningsprocessen?

(Video) Konverteringsspårning i Google Ads

Google har redan en databas med hashade Google-konton. När du har laddat upp din kundlista börjar Google Ads jämföra varje e-postdetalj från din lista med dess arkiv med hashade Google-konton för att göra matchningar. Om det finns en positiv matchning fortsätter Google Ads att lägga till motsvarande konto i din kundmatchningsgrupp, det vill säga din kundlista.

FAQs

Hur kopplar man Google Ads till en sajt? ›

Länka Google Ads och Analytics
 1. Logga in på Google Analytics. ...
 2. Klicka på Administratör och gå till egendomen som du vill länka.
 3. Klicka på Google Ads-länkning i kolumnen Egendom.
 4. Klicka på + Ny länkgrupp.
 5. Välj Google Ads-kontona du vill länka och klicka på Fortsätt. ...
 6. Ge länkgruppen ett namn.

Hur mycket pengar ska man lägga på Google Ads? ›

Du bestämmer helt själv hur mycket pengar du vill lägga på din annonsering med Google Ads. Det spelar ingen roll om din budget är 500 kr eller 10 000 kr per månad. Men ju mer du betalar desto fler klick får du. Du avgör också själv hur mycket du är beredd att betala per klick.

Hur jobbar man med Google Ads? ›

Hur fungerar Google Ads?
 1. Börja med att välja ett mål, som att få fler besökare på din webbplats eller fler telefonsamtal till ditt företag.
 2. Välj sedan i vilket geografiskt område du vill visa din annons. ...
 3. Skapa slutligen din annons och ange ett budgettak per månad.

Är Google Ads gratis? ›

När du annonserar med Google Ads länkar du dina onlineannonser till din webbplats. Om du inte redan har en webbplats kan du skapa en gratis. Om du inte vill skapa en webbplats kan du skapa en lokal sida med Företagsprofil och annonsera med smarta kampanjer i Google Ads.

Hur får man sin hemsida att synas på Google? ›

5 tips för att göra din hemsida synlig på Google
 1. Anmäl din hemsida till Google. ...
 2. Länka till din hemsida från andra sidor. ...
 3. Välj sökord som passar din hemsida perfekt. ...
 4. Ge dina metataggar kärlek. ...
 5. Anpassa hemsidan efter mobiler.
Apr 18, 2022

Hur lär jag mig Google Ads? ›

Skillshop hjälper dig att stärka dina kunskaper och ditt professionella värde med flexibla on demand-utbildningar om Google Ads och andra produkter. När du registrerar dig får du åtkomst till biblioteket med kostnadsfria onlinekurser från Googles produktexperter och kan slutföra dem i din egen takt.

Kan man tjäna pengar på Google Ads? ›

Om AdSense

AdSense är ett kostnadsfritt och enkelt sätt att tjäna pengar genom att visa annonser bredvid ditt onlineinnehåll. Med AdSense kan du visa relevanta och intresseväckande annonser för dina webbplatsbesökare och till och med anpassa annonsernas utseende och stil så att de matchar din webbplats.

Hur många klickar på Google Ads? ›

👈 Hur många klickar på Google Ads? Fler än vad man kan tro klickar på Google Ads. 3 till 5% av alla visningar av Google-annonser leder till att sökaren klickar. Siffran varierar dock mycket beroende på bland annat bransch och annons.

Vad kostar det att ha en hemsida på Google? ›

Att synas på Google kostar i genomsnitt 4,09 – 8,18 kr per klick i Google Ads. Det finns branscher där konkurrensen är lägre och kostnaden för att synas på Google kan där ligga på 2–5 kr per klick, även så lite som tiotals ören. Medan du inom andra branscher kan behöva betala bra över 100 kr per klick.

Vad kostar det med Google Ads? ›

Google Ads kostnad

Vad Google Ads kostar beror på ett flertal faktorer. Studier har gjorts som visar att ett genomsnittligt klick i Google Ads kostar 4,09 - 8.18 kr per klick. Men kom ihåg att kostnaden kan skilja sig väldigt mycket beroende på bland annat bransch, konkurrens och syfte med din kampanj.

Hur mycket tjänar man på Ads? ›

Det är svårt att säga exakt hur mycket du kommer att tjäna med AdSense innan du har provat själv. Dina AdSense-intäkter är beroende av många olika faktorer, bland annat hur mycket trafik du får, vilken typ av innehåll du tillhandahåller, var användarna finns och hur du lägger upp annonserna.

Vad är Google Ads Editor? ›

Google Ads Editor är ett program för hantering av dina Google Ads-kampanjer som du kan hämta utan kostnad. Tillvägagångssättet är enkelt: Ladda ned ett eller flera konton, gör ändringar offline och ladda sedan upp dem till Google Ads.

Hur skapar man ett Google Ads konto? ›

Logga in på ditt Google Ads-förvaltarkonto. Klicka på Inställningar i sidmenyn till vänster och sedan på Inställningar för underkonto högst upp på sidan. Klicka på plusknappen . Klicka på Skapa nytt konto.

Hur bokför man Google Ads? ›

Annonsintäkter från Google Adsense kan bokföras på utbetalningsdagen. Detta skiljer sig från de allra flesta andra annonsintäkter som istället måste bokföras när de uppstår (se diskussion nedan). För fakturametoden används debet 3308 Försäljning tjänster till annat EU-land mot 1510 Kundfordringar.

Vad är syftet med Google Ads? ›

Google Ads ger företag av alla storlekar, överallt i världen, möjlighet att marknadsföra en mängd olika produkter, tjänster, appar och webbplatser på Google och i vårt nätverk. Vi vill hjälpa dig att nå befintliga och potentiella kunder och målgrupper.

Kan jag se vilka som varit in på min hemsida? ›

Vad är Google Analytics? Men statistikverktyget Google Analytics kan du analysera vilka dina besökare är, vart de kommer från och vad de gör på din hemsida. Du lär helt enkelt känna dina besökare på din hemsida! Det bästa med Analytics är att det är helt kostnadsfritt och öppet för alla.

Hur får man fler träffar på Google? ›

Bli synligare genom att uppdatera din företagsinformation
 1. Vid lokal rankning prioriteras de mest relevanta resultaten för varje sökning. ...
 2. Verifiera dina företagsadresser så att det är mer sannolikt att de visas i lokala sökresultat i alla Googles produkter, som Maps och Sök.

Hur gör jag för att mitt företag ska synas på Google? ›

Lägg till ditt företag via Google Maps
 1. Logga in på Google Maps på datorn.
 2. Du kan lägga till ditt företag på tre sätt: Ange din adress i sökfältet. Klicka på Lägg till ditt företag till vänster i företagsprofilen. ...
 3. Följ anvisningarna på skärmen för att slutföra registreringen av din företagsprofil.

Hur kommer man längst upp på Google? ›

Sökmotoroptimering i 10 steg som tar dig högre upp på Google
 1. Satsa på riktigt bra innehåll. ...
 2. Inlänkar viktigt för sökmotoroptimering. ...
 3. Välj nyckelord med omsorg. ...
 4. Kör med ”vänliga webbadresser” ...
 5. Uppdatera mera. ...
 6. Mata metataggarna – viktigt vid sökmotoroptimering. ...
 7. Välj rätt publiceringsverktyg. ...
 8. Håll ordning på sajten.
May 21, 2020

Hur lär jag mig digital marknadsföring? ›

Med en kurs i digital marknadsföring lär du dig hur du bäst hittar din specifika målgrupp och behåller den. Addera värde både till dig själv och till din verksamhet genom den här kursen. Lär dig mer om sociala medier och andra digitala plattformar för att få ett inflytelserikt sätt lyfta fram ditt varumärke.

Vad ska vi göra Google assistenten? ›

Sök bland appar eller webbplatser. När du har en app eller webbplats öppen i Chrome kan du be Google-assistenten att hjälpa dig med olika saker, till exempel hitta en video att titta på eller söka efter ett meddelande. Det fungerar smidigt med många appar, och vi förbättrar appintegreringen hela tiden.

Vad är SEO optimering? ›

SEO står för sökmotoroptimering. Det är en samling metoder för att förbättra en hemsida så att denna rankas högre bland resultat hos sökmotorer. Ju högre en sida är i rangordningen desto mer blir den synlig för potentiella besökare.

Hur många sökord ska man ha? ›

Ofta är det bäst att hålla sig till ett sökord per sida, men ibland finns det skäl att utöka antalet. En vanlig kombination är att försöka fokusera på ett sökord och en sökfras där sökordet ingår.

Hur mycket pengar omsätter Google? ›

Alphabet som är moderbolaget till framförallt Google har redovisat deras tredje kvartalsrapport för räkenskapsåret. Alphabet omsatte 69 miljarder dollar med en nettovinst på 13,9 miljarder dollar. Samma period förra året så omsattes 65,1 miljarder dollar med en nettovinst på 16 miljarder dollar.

Vad kostar det att ha en SEO? ›

Så vad kostar SEO? Priset på sökmotoroptimering beror också på hur många sökord och sökfraser man vill jobba med. Spannet brukar i vilket fall som helst ligga mellan ca 10 000- 100 000 kr i månaden beroende på en mängd olika faktorer.

Hur mycket kostar en hemsida per månad? ›

Driftkostnader för hemsidan – när du köper en hemsida så förekommer även löpande kostnader som till exempel hosting, vilket i de flesta fall kostar mellan 79 – 149 kr/månad. Det kan förstås kosta mycket mer beroende på val av leverantör och prestanda. Domännamnet går på ungefär 130 kr/namn och år.

Hur mycket är en hemsida värd? ›

En vanlig tumregel är att multiplicera dina månatliga intäkter med 24-36. Så, om din webbplats tar in $1000 per månad, kan du förvänta dig $24 000 – $36 000 vid försäljning. Naturligtvis finns det många faktorer som avgör en webbplats värde.

Hur gör man Ads? ›

Logga in på ditt Google Ads-konto. Välj Kampanjer. Klicka på plusikonen och välj sedan Ny kampanj. Välj ett kampanjmål: Försäljning, Potentiella kunder, Trafik till webbplatsen, Övervägande av produkt och varumärke eller Varumärkesmedvetenhet och räckvidd.

Vart visas Google Ads? ›

På Google Sök och andra sökwebbplatser

Googles sökwebbplatser: Annonsen kan visas ovanför eller nedanför sökresultaten på Google Sök. Den kan visas bredvid, ovanför eller nedanför sökresultaten på Google Play, Shopping-fliken och Google Maps, inklusive Maps-appen.

Hur får man annonsera? ›

Var ska jag annonsera?
 • Annonsering hjälper dig placera det ditt företag erbjuder framför rätt typ av människor, med olika syften, för att du ska nå dina målsättningar. ...
 • Facebook Ads (annonsering på sociala medier) ...
 • Google Ads (annonsering på Google) ...
 • Google annonsering. ...
 • Annonsering på sociala medier.

Hur mycket tjänar en SEO? ›

Precis som i alla yrken och roller varierar löner, så även för yrket SEO-specialist. Baserat på en sammanvägning av olika källor, bland annat SCB, har en SEO-specialist uppskattningsvis en genomsnittlig bruttolön på 43 100 kr.

Hur många följare måste man ha för att tjäna pengar på Facebook? ›

Om du publicerar videoinnehåll på Facebook kan du vara berättigad att tjäna pengar med instream-annonser. För att använda den här sortens monetarisering måste du uppfylla flera krav, du måste till exempel ha en väletablerad närvaro med 10 000 sidföljare.

Vad är fördelen med att annonsera i sökmotorer när du vill marknadsföra dina produkter och tjänster lokalt? ›

När du annonserar på Google ökar du sannolikheten att personer på en lokal, nationell eller internationell marknad hittar till din webbplats när de söker efter tjänster, produkter och information.

När du länkar Google Ads och Google Analytics kan du få en uppfattning om vilka ________ som ger bättre resultat? ›

Genom att länka en Google Analytics-egendom till ditt Google Ads-konto kan du analysera kundaktivitet på din webbplats eller i din app. Det kan hjälpa dig att ta reda på hur stor del av din webbplatstrafik eller dina intäkter som kommer från Google Ads och att förbättra dina annonser och din webbplats.

Hur får man bort Google Ads? ›

I sidmenyn till vänster klickar du på Annonser och tillägg. Markera kryssrutan bredvid den annons som du vill ta bort. Klicka på rullgardinsmenyn Redigera längst upp i statistiktabellen för annonser. Välj Ta bort.

Hur bra är Google Ads? ›

Bra avkastning på investeringen

Google Ads hjälper företag att öka sin exponering och nå ut till fler potentiella kunder. I slutändan är dock det viktigaste huruvida exponeringen faktiskt leder till försäljning eller inte. Det finns mycket statistik som visar att Google Ads har bra ROI (return on investment).

Hur gör man en Facebook AD? ›

Hur skapar jag en Meta-annons?
 1. Välj målsättning. Välj rätt målsättning genom att välja ditt önskade resultat för annonsen, till exempel försäljning, leads eller ökad medvetenhet.
 2. Välj målgrupp. ...
 3. Välj var du vill köra annonsen. ...
 4. Ange din budget. ...
 5. Välj ett format. ...
 6. Publicera annonsen. ...
 7. Mät och hantera annonsen.

Hur bokför man annonser? ›

Löpande bokföring

bokförs som reklamkostnader, reklam. Om det gäller platsannonser redovisas annonskostnaderna som kostnader för personalrekrytering. En annons som innehåller kallelse till styrelsemöte, bolagsstämma eller liknande debiteras däremot som förvaltningskostnader i kontogrupp 64, t.

Vilka faktorer bidrar till att personalisera en sökning i Google? ›

Din geografiska plats viktig för vilka resultat sökmotorn visar. Förutom länkar tar sökalgoritmerna hänsyn till en rad olika faktorer för att rangordna dina sökträffar. Till exempel vilka sökningar du har gjort tidigare, var du befinner dig geografiskt och vika sidor du har besökt.

Hur skapar man ett Google Ads-konto? ›

Om du vill skapa ett Google Ads-konto behöver företaget ha en e-postadress och en webbplats. Om du inte har en webbplats kan du ändå annonsera på Google med hjälp av smarta kampanjer, som är standard för nya Google Ads-annonsörer. Du kan också skapa din första annons på bara 15 minuter.

Hur man tjänar pengar på sin hemsida? ›

4 enkla sätt att tjäna pengar på din hemsida
 1. Affiliate-marknadsföring. Ett av de enklaste sätten för att få in en extra slant med hjälp av din hemsida är affiliate-marknadsföring. ...
 2. Bygg en hemsida för medlemmar. ...
 3. Testa dropshipping. ...
 4. Annonsera din hemsida.
Mar 23, 2022

Hur gör man när man bokför? ›

Du ska löpande bokföra uppkomna affärshändelser i grundbok och huvudbok. Kontanta in- och utbetalningar ska bokföras senast påföljande arbetsdag, övriga affärshändelser så snart det kan ske. Det innebär att affärshändelser som inträffat under en kalendermånad ska bokföras senast under den påföljande månaden.

Hur bokföra inköp av tjänst från land utanför EU? ›

Eftersom säljaren är en utländsk företagare är det du som köpare som ska beräkna och redovisa momsen. Du måste därför momsregistrera dig och redovisa utgående moms på inköpet i din momsdeklaration. Du får inte göra något avdrag för ingående moms.

Var är bäst att annonsera? ›

Välj i vilket socialt nätverk som du ska annonsera

Välj det som passar din målgrupp bäst. Exempelvis så föredrar den yngre åldersgruppen Instagram, TikTok och Snapchat över Facebook, och Linkedin lämpar sig bäst för B2B eller när du letar nya medarbetare.

Vad kostar det att lägga ut en jobbannons? ›

En platsannons kostar 1 924 kronor exkl. moms. Vill du även sponsra annonsen för att öka synligheten ytterligare kostar detta max 1 250 kronor. Den kostnaden är rörlig och beror på hur mycket klick din annons får.

Får man marknadsföra att en vara eller tjänst är gratis? ›

Får man marknadsföra att en vara eller en tjänst är gratis? Att karakterisera en avgiftsbelagd produkt som gratis eller avgiftsfri är vilseledande marknadsföring. Om ordet gratis används i kombinerade anbud ska företaget försäkra sig om att marknadsföringens helhetsintryck inte vilseleder.

Videos

1. Kom igång med Google AdWords: Spåra dina mål
(Google Ads)
2. Guide till Shopping-annonser på Google: Åtgärda underkända flöden
(Google for Retail)
3. Google Ads Tutorials: Creating responsive display ads
(Google Ads)
4. Kom igång med Google AdWords: Skapa en kampanj
(Google Ads)
5. Navigera i ditt Google Ads-konto
(Google Ads)
6. Kom igång med Google AdWords: Välja rätt sökord
(Google Ads)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Manual Maggio

Last Updated: 07/23/2023

Views: 5683

Rating: 4.9 / 5 (69 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Manual Maggio

Birthday: 1998-01-20

Address: 359 Kelvin Stream, Lake Eldonview, MT 33517-1242

Phone: +577037762465

Job: Product Hospitality Supervisor

Hobby: Gardening, Web surfing, Video gaming, Amateur radio, Flag Football, Reading, Table tennis

Introduction: My name is Manual Maggio, I am a thankful, tender, adventurous, delightful, fantastic, proud, graceful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.