Järnpergola: upptäck fördelarna och +20 otroliga inspirationer (2023)

Järnpergolan är ett bra alternativ att ge enuppi trädgårdsskötseln av ditt hem, gård, gård eller annan fastighet. Han kan ge en unik touch tillPlatsoch eftersom det är en jokerpjäs har den gjort detflera funktioner och olika användningsområden.

I det här inlägget får du reda på vilka typer av pergola som finns, kolla värden och många inspirationer för att hjälpa dig välja den bästa för din miljö. Nu går vi?

Vad är en pergola?

Om du har hört mycket om pergola, men inte vet exakt vad det är, vet att du inte är ensam. Många har samma fråga och vi kommer att besvara den direkt nedan!

Pergolan är enstruktur som består av två serier av parallella kolumner, ungefär som ett stativ, som tjänar både till att dekorera yttre miljöer och för att skapa skuggrum. Detta projekt kan göras med flera material, några av dem är: järn,madeiraebetong.

denna konstruktiondet är också känt som pergola och pergolai andra delar av världen, så om du hör ett av dessa namn, kom bara ihåg att de syftar på den här strukturen som vi förklarade ovan.

3 typer av pergola

Låt oss sedan prata lite mer om de 3 huvudtyperna av pergola som finns. Fortsätt läsa!

järn pergola

Järnpergola: upptäck fördelarna och +20 otroliga inspirationer (1)

Den första typen är järnpergolan och det kan denmodernisera ditt hem, förutom att ha en mycket attraktiv kostnads-nytta jämfört med de andra. Den är gjord av olika typer av järn, såsom smide, gjutjärn,ståloch aluminium.

När vi pratar om former är den här väldigt formbar och därför är det möjligt att hitta en mer rundad järnpergola, med mer traditionella och retrofinishar eller till och med några moderna, med räta vinklar.

Aunderhåll av denna del är mycket enkeltoch det håller i många år, på grund av att materialet är resistent mot bådanatur, som regn och värme, som vid olyckor, går järnpergolan knappt sönder, till exempel.

trä pergola

Järnpergola: upptäck fördelarna och +20 otroliga inspirationer (2)

redan denträ pergola, är också ett mycket charmigt tillbehör för uteplatser och kankomplettera din trädgård eller trädgård. Den här typen kräver dock lite mer underhåll och skötsel.

Den här biten är mycket mångsidig och är perfekt i ett trädbevuxet utrymme med många växter, vilket alltid ger den mer naturliga och trevliga aspekten, vilket gör platsen mycket mer välkomnande.

Med en träpergola är det möjligt att skapa olika typer av utrymmen, allt från viloplatser till vardagsrum för att äta en familjemiddag eller lunch, njuta av utomhus.

betong pergola

Järnpergola: upptäck fördelarna och +20 otroliga inspirationer (3)
(Video) 2023 Rose Tour! 🌹😍❤️ // Garden Answer

Obetong pergolaär en enklare typ, den hamnar dock inte efter när vi pratar omskönhet och unikhet, eftersom han kan ta med allt detta till ditt utrymme och, om du dekorerar platsen med rätt föremål, kommer detta lilla hörn att vara det mest inbjudande i ditt hem.

Underhållet av denna del är också mycket enkelt och det är detmycket väderbeständigoch kan hålla i många år utan att behöva mycket specifik vård.

Vilken typ av pergola är billigare?

Nu när du har sett typerna av pergola, vad sägs om att ta reda på vilken som har det mest attraktiva priset?

Om vi ​​tänker på installation, arbete och själva delen,Det viktigaste är att designa en betongpergola, men det är också en av de som tar längre tid att bygga och är fixerad på ett ställe.

Järn- och träpergolan kan vara fast eller mobil och, beroende på detaljens finish, är de dyrast. Det är värt att göra en offert där i din region, eftersom värden kan variera mycket från en plats till en annan. Så häng inte för mycket på det.

+20 järn pergola inspirationer

Hittills har du lärt dig lite mer om järnpergolan och det är dags att kolla inidéer som kan inspirera ditt projekt. Se idéer nedan!

Järnpergola som sällskapsytor

En av de främsta användningsområdena för en järnpergola är just att skapa livsrum för att njuta av fritiden med nära och kära eller generera skugga för att njuta av fria möjligheter. Och det är därför vi tog med oss ​​flera inspirationer att använda.

Kolla in det nedan!

Järnpergola: upptäck fördelarna och +20 otroliga inspirationer (4)

Det första exemplet vi tog med är väldigt väldesignat och de arbetade med enperfekt landskapsarkitektur, som skapade en uppsättning som skulle ta andan ur alla. Dessutom inkluderade de lite puffar, stolar, bord i miljön för att göra det möjligt att äta utomhus.

Järnpergola: upptäck fördelarna och +20 otroliga inspirationer (5)

Redan i den här andra inspirationen ser vi att den är mycket sofistikerad och att pergolan är täckt, så att även ha enstor luftcirkulation, även med duggregn lyckas människor njuta av vardagsrummet.

Det finns hybridpergolor som kan användas på traditionellt sätt, när det är bra väder, och om det regnar kan man täcka ytan. Allt detta på ett automatiserat sätt, med en enkel kontroll eller knapp. Underbart, va?

Järnpergola: upptäck fördelarna och +20 otroliga inspirationer (6)

Den tredje modellen vi tog med är ocksåmycket modernt och elegant. Med pergolan i mörkare toner och täckande ett badkar var utrymmet underbart. Här var en punkt som gjorde stor skillnadrätt belysning, som matchar resten av projektet. Detta gjorde miljön mer mottaglig.

(Video) New Arbors + Climbing Roses 🌸 // Garden Answer

Järnpergola: upptäck fördelarna och +20 otroliga inspirationer (7)

Denna modell ärenklare, om vi jämför det med de tidigare, men det har sin charm och uppfyller bakgårdens dekorativa funktion och blommorna och stolarna var väl placerade för att göra utrymmet mycket trevligt.

Järnpergola: upptäck fördelarna och +20 otroliga inspirationer (8)

Den här var förmodligen designad för en gård, gård eller ranch, med tanke på den vision vi har. Trots att de var enkla lyckades de skapa ett mycket trevligt och bekvämt utrymme. Skönt att sitta och chatta med människor du gillar, eller hur? Med detta landskap är vi säkra på att du inte ens skulle se tiden passera.

Här visste man att använda den omgivande naturen mycket väl, så att utrymmet följde samma stil och bara var ett komplement. Huvudpersonen själv ärnaturligt landskap.

Järnpergola: upptäck fördelarna och +20 otroliga inspirationer (9)

Den sjätte inspirationen är i enrenare koncept, som kombinerade ljusa toner, möbler och minimalistiska dekorativa föremål, vilket förstärkte stilen. Om du gillar denna typ av dekoration, vet att du också kan ta den till utsidan av ditt hem. Och titta så vackert det blev!

Järnpergola: upptäck fördelarna och +20 otroliga inspirationer (10)

Det här exemplet blev bra.intimoch järnpergolan varplacerad på sidan av husetatt skapa ett skuggigt utrymme, så att boende och gäster kan sitta där för att prata, ta en fika osv.

Järnpergola: upptäck fördelarna och +20 otroliga inspirationer (11)

Den åttonde inspirationen vi tog med var också placerad på ena sidan av huset, men här, med ett annat syfte, dvsskydda dörren och fönstret från regnoch tidens effekter, så järnpergolan är täckt.

Järnpergola: upptäck fördelarna och +20 otroliga inspirationer (12)

Om du inte har ett särskilt stort utrymme, vet att det också är möjligt att lägga till en sådan bit till ditt hem och för att bevisa det har vi tagit med exemplet ovan. Titta så charmigt det var, ännu mer med denna träbänk.

Järnpergola: upptäck fördelarna och +20 otroliga inspirationer (13)

Om du föredrar en mer stilrenklassiskt och retro, det finns bitar som följer detta och ser fantastiska ut i trädgårdar, bakgårdar eller andra utomhusmiljöer. I exemplet ovan ser vi att ytan på järnpergolan har ökat med en mycket skygg vegetation, som fortfarande är under utveckling.

(Video) TRAINING CLIMBING ROSE OVER PERGOLA. Buhay Amerika September Garden Tour. Fall Garden Planning

Miljön bestod av soffor, stolar och ett mittbord, vilket utgjorde ett mycket bekvämt utrymme för måltider, kaffe, chattar och små mottagningar för gästerna.

Järnpergola: upptäck fördelarna och +20 otroliga inspirationer (14)

Här kan vi observera envackert däck som kompletterar pergolan, samt ett oklanderligt landskapsprojekt, vilket skapar detta fascinerande utrymme. Aträstegedet bidrog också till att ge ett mer organiskt utseende.

Järnpergola: upptäck fördelarna och +20 otroliga inspirationer (15)

I det här exemplet är strukturen täckt, vilket skyddar inredningen och elementen under den. Vita gardiner är mycket vanliga på paradisiska stränder, så det är normalt att vi hänvisar till denna stil.

Okontrastmellan ljusa och mörka toner implementerades också i dekorationen på ett bra sätt, vilket gav ensnyggt utseende utan att överbelasta miljön. För detta användes en dominerande färg och de andra i detalj.

Järnpergola: upptäck fördelarna och +20 otroliga inspirationer (16)

I inspirationen ovan gjordes projektet med enjärnstruktur och den övre delen av pergolan är gjord av trä. Så, om du identifierar dig med den här modellen, finns det möjlighet tillkombinera mer än ett material.

Dessutom, som vi kan se i exemplet, är det möjligt att använda en vägg eller struktur i ditt hus för att skapa pergolan, som kompletterar konstruktionen. I det här fallet är det möjligt att spara, eftersom en mindre mängd material krävs.

Järnpergola: upptäck fördelarna och +20 otroliga inspirationer (17)

Här ser vi också kombinationen av järn och trä och användningen av husets strukturer för att bygga pergolan. Den här biten bredvid poolen är söt ochskapar skuggiga miljöer, även i vattnet.

Med det, förutom solskyddsmedel, vilket är viktigt, skyddar föremålet också människor från de mest rigorösa soliga dagarna och följaktligen från brännskador orsakade av värme.

Järnpergola: upptäck fördelarna och +20 otroliga inspirationer (18)

Liksom den ovan är denna inspiration placerad bredvid en pool och element som kompletterar detta fritidsutrymme har infogats, såsom solstolen och stolarna.

Järnpergola: upptäck fördelarna och +20 otroliga inspirationer (19)

Upphängda stolar är väldigt populära i dekorationsuniversumet och varför inte använda dem bredvid din järnpergola på uteplatsen? Se exemplet ovan hur vackert det ser ut.

I det här projektet är elementen i samma tonalitet, men detta är ingen regel, du kan använda din kreativitet och smak för att skapa ett otroligt och helt unikt utrymme.

Järnpergola: upptäck fördelarna och +20 otroliga inspirationer (20)

Här har vi ett övergångsutrymme, dvsanvänds för att passeraoch järnpergolan är täckt för att skydda människor från regnet när de vill gå till andra sidan huset. Omslaget var av glas och hade enväl förfinad finish.

Järnpergola: upptäck fördelarna och +20 otroliga inspirationer (21)

I det sista exemplet av detta kvarter med bostads- och fritidsutrymmen har vi en täckt järnpergola som använde husets struktur för att skapa miljön. Förutom den täckta ytan är även sidorna täckta, så oavsett väder går det att använda platsen.

Järnpergola som garage

Nu ska vi ha lite inspiration från olikasätt att använda järnpergola för att designa ett garage. Om detta är syftet du vill ge till ditt bygge, håll utkik!

Järnpergola: upptäck fördelarna och +20 otroliga inspirationer (22)

I detta första exempel är garaget placeratframför ett radhusoch järnpergolan var inte täckt, vilket vi inte angav, eftersom bilen skulle vara på tidens nåd och detta kan skada lackeringen eller andra aspekter av fordonet.

Så, vi rekommenderar starkt att om du ska bygga ett garage med en pergola, duinvestera i bra täckningatt inte ångra senare.

Järnpergola: upptäck fördelarna och +20 otroliga inspirationer (23)

Här ser vi garaget i murverk, som vanligt, och enrambilagatillverkad med en järnpergola täckt av glas, detta för att hålla bilarna ännu mer skyddade under strukturen, ifall regnet skulle ha en större vinkel.

Järnpergola: upptäck fördelarna och +20 otroliga inspirationer (24)

Inspirationsgaraget ovan är igånglateralt hemifrånoch är också täckt för att skydda fordonet. I det här fallet använde de konstruktionsväggen för att stödja järnpergolan, så det var nödvändigt att bygga bara en sida och ytan.

Kontrollera om det finns någon vägg eller struktur i ditt hus som kan ingå i ditt projekt, eftersom det, som vi nämnde tidigare, förutom att spara material också kan spara tid på jobbet.

Vi har redan diskuterat i tidigare ämnen vilken som är den mest prisvärda typen, men vi har inte diskuterat hur mycket en järnpergola kostar och det är vad vi ska reda ut nedan.

Hur mycket kostar en järnpergola?

Värdet på pjäsen kan variera beroende på storleken, typen av järn som används i konstruktionen, täckningen och den region där du bor. men stannamellan R$ 500,00(de mindre modellerna)och 10 000,00 R$(de större strukturerna).

Så, gillade du att lära dig mer om järnpergola? Så kommentera nedan vilken av inspirationerna du gillade mest och kommer att fungera som ett exempel för ditt projekt!

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Trent Wehner

Last Updated: 09/21/2023

Views: 6134

Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Trent Wehner

Birthday: 1993-03-14

Address: 872 Kevin Squares, New Codyville, AK 01785-0416

Phone: +18698800304764

Job: Senior Farming Developer

Hobby: Paintball, Calligraphy, Hunting, Flying disc, Lapidary, Rafting, Inline skating

Introduction: My name is Trent Wehner, I am a talented, brainy, zealous, light, funny, gleaming, attractive person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.